Just kun kailottaa sitä hiljaiseloa niin tottakai koko ympäristö aktivoituu ja itsekin taas huomaa olevansa harrastustensa kanssa oravanpyörässä :D elikkästen kalenteri alkaa olla tupla- ja triplabuukattu aina tuonne syyskuun alkuun ja vepen SM-kokeisiin asti. No, eipähän käy tylsäksi!!

Sain Landseeryhdistyksen jalostustoimikunnalta vastauksen kakkosurosehdotukselleni, joka on Mirtillon Into Rantajellona "Jorma" "Jore" "Jortikka". Rakkaalla lapsella monta (härskiä) nimeä <3 Valitettavasti yhdistyksen jalostussuosituksissa ei arvosteta luonneominaisuuksia lainkaan ja vastaus sen mukaisesti kuuluu yksinkertaisuudessaan: "Jalostustoimikunta ei suosittele uroksen käyttöä, koska koiralla on purentavika ja päänväritys ei ole rodunomainen."
Joren saavutuksena kuitenkin näyttelystäkin AVO ERI :D :D  väristään ja hampaistaan huolimatta :p  ;) 
Joren ansiot käyttöpuolella ovat "omaa luokkaansa" ja ei niistä sen enempää tässä. Joren rakenne on ihan huipputerve. Jäbä on myös tutkituilta osin täysin terve, eikä ole perusterveydessäkään kertakaikkiaan mitään huomauttamista. Uros, jota aivan 100% varmuudella tulen käyttämään jalostukseen, on se niin super! Katsotaan nyt onko se käyttökerta heti tossa viikon päästä vai vähän myöhemmin, sperma on testattu ja sehän on Jortikalla tottakai PRIIMAA!! Joren vanhemmathan on molemmat muiden kasvattamia, siksi voin näin hulvattomasti kehua, vaikka meikäläisen kennelnimellä onkin koiroo paiskattu. Leuhkaksi tulen sitten vasta jos tämän uroon ominaisuudet saan jatkumaan seuraavalle sukupolvelle. Vaikka niillä suorilla hampailla höystettynä :)  Se on sitä jalostamista se.

Tankki sai luvan käydä hallitreeneissä jos käyttää housuja. Ikuna en ole koirallani juoksupöksyjä pitänyt :D Nooohh, katsoin kuvastosta, notta tollaset PINKIThä mä käyn hakemassa ja niillä hurmataan kaikki!! Mutta ei, ei, ei :( Niitä ei ollut ja kun tarve oli heti, niin piti ottaa mitä hyllystä löytyi. MUMMOKALSARIT! Noloa. Mustat. Kokoa "liian lihava mastiffiksi". :D
Sitten seuraavaks itkin mielessäni, että ei hitto, miten tuo koira oppii tunnissa pitämään niitä housuja ja vielä treenaamaan... Mutta voihan <3 taas mun ihme-elukkaa. Ei se edes huomannut niitä housuja. Tankissa parasta on just tää. Ympäristö ei vaikuta. Muutokset ei liikauta. No sitte me mentiin treenaamaan niiten lökäpöksyjen kansa:

RiikkaVei.jpg

Talven hiljaiselo on tehnyt ihan hyvää, Tankki on kypsynyt selkeästi lisää ja onsuorastaan vaativan aktiivinen. Ihan huippua! Eilen oli koko päivä tottista Riikka Veikkasen johdolla. Oli kiva kuulla hänen mielipiteensä, että olen onnistunut hyvin haasteellisen koiran kanssa. Tankki kuulemma seuraa ihan kuin palveluskoira :D No, sehän se on ollut alusta asti koko porukalla tavoite, että ei tyydytä vähään vaan mennään ja näytetään. On kiva aiheuttaa positiivisia hämmästysreaktioita! Emme tyydy vaan vaadimme. Kiitos Jenny Lindströmin ja Marko Koskensalon. Työ alkaa tuottaa tulosta! Selkeesti kevättä rinnassa kun treenimotivaatio on taas jyrkässä nousussa!!