...jos ei tee asialle jotain! Minun kasvattajaurani ensimmäinen suuren hämmästyksen aiheuttanut röntgenlausuntoasia on nyt käsitelty loppuun. Itse seurasin tapahtumaketjua sivusta, olen suuresti kiitollinen asian kanssa painineille :) Olen aina ollut sitä mieltä, että virallinen lausunto on se, joka merkitsee ja jos on asiaan muita mielipiteitä niin siihen viralliseen lausuntoon haetaan sitten muutos, eikä höpötellä kylillä, että "kyllä se oikeasti on terve, mutta..."

Amos (Mirtillon Rantojen Teräsmies) kuvattiin maaliskuussa erään tunnetun ortopedin toimesta. Hän arvioi kyynärien olevan 0/0. Kennelliitosta tuli virallinen lausunto 0/3. Koiran kuvannut ortopedi hämmästyi yhtä paljon kuin koiran omistaja ja minä. Omistaja soitti Kennelliittoon ja selvisi, että lausunto on annettu "kysymysmerkillä", kuvassa oli jotain varjostumaa, jonka saattoi tulkita irtopalan aiheuttamaksi kalkkeumaksi. Lausunnon antaja vei kuvat kollegojen nähtäväksi. Emme tiedä, mitä siellä on keskusteltu, mutta tämän palaverin jälkeen pyydettiin lisäkuvat kuvattuna joka suunnasta. Kuvat otettiin ja kuvannut ortopedi oli edelleen vakuuttunut siitä, että molemmat kyynärät ovat puhdasta nollaa. Uusi lausunto tuli pikana ja vanha poistettiin järjestelmästä kokonaan. Lopputulos on 0/0. Kyseessä oli siis lausunnon korjaus, ei muutoksenhaku.

Itse ihmettelin koko ruljanssin ajan sitä, että kuva on lausuttu "kysymysmerkillä". 0/3 tulos on sellainen, että jokainen koiramaailmaa tunteva tietää, mitä puheita siitä seuraa. Joitain puheita tuli ihan minunkin korviini asti. Harmittaa koiran nimen puolesta, omistajan puolesta sekä omasta puolestani koska juorut tietenkin koskivat koko "paskaa pentuetta". Eikö oikeudenmukaisin toimintatapa olisi ollut alusta asti pyytää lisäkuvia ja lausua vasta sen jälkeen. No, tähän kysymykseen emme vastausta saa, eikä tehtyä saa tekemättömäksi. Lopputulos on toki tärkeintä. Ja onhan se toisaalta mieltä kutkuttava ajatus, että ne joilla sitä omaa elämää ei ole saivat hetkeksi aikaa aivan mahtavan maukasta puheenaihetta :D  Teleoperaattorit tekivät tilin!!!

Tässä meidän onnellinen hömppä-perhe, kokoonpanoa kasvatti uusi tulokas bpk malinois Aika Paha Asenne "KARU"

Kokopoppoo-normal.jpg