Viime viikonloppuna se Pohjois-Karjalan valloitus sitten tapahtui. Paikalla kuus lansua, yks vääränrotuinen ja lauma hulluja akkoja. Aseinamme olivat korkea kiljunta, haukahteleva ääni sekä kuraroiskeet ja kuolalinko. On sitten sielläkin suunnassa tiijossa notta millasia rekkuja nämä landseerit ovat

Leiri oli totuttuun tapaan metsästysmajalla ja jestas, seinällä roikkui karhuntalja! Emännykshenä toimi Laura ja tässä kuvassahan hän jo piirakkaa vilauttaa:

Minulla oli mukana Miina ja koska nuorempi taistelija Kaisa kaatui sairastapaukseen, niin Taunokin pääsi mukaan varakoiraksi. Ekana iltana tiätty saunottiin ja koitettiin juoda karjalaa takaisin tölkki kerrallaan, mutta aika onnettomaksihan se meno väljähtyi saunan jälkeen ja tyyny kutsui ennen auringonnousua. Aamulla alkoikin tosi hommat. Kouluttajaksi saapui Miimi ja aiheena oli pk-tottis. Kontaktiharjoituksia, seuraamista, käännöksiä jne... Kukin koirakko sai henkilökohtaista ohjeistusta. Kiitos, todella antoisa treeni!! Tässä kuvassa Jaanan Jorma ottaa kontaktia jonnekin:

 

No sitten oli emännys laittanut looraa pöytään ja mahat täynnänsä valmistauduttiin kilpailuun. Kilpailussa piti ryömiä, hypätä esteen yli, pujotella, ottaa lihapulla vadin pohjalta veden alta ja viimeisenä rastina tennispallo vesisaavista. Hulttio-Huli olis voittanu mutta ne diskattiin buahhahhaaaaa! Joten Jore voitti ja oiskohan Tauno ollut siinä pistesijoilla. Miinan suoritus meni pieleen sabotaasin takia, perkuleen akat kylvi nakkeja radalle  Nooooooh, saatoinpa minäkin ehkä ihan vähän houkutella nelijalkaisia kilpakumppaneita saunan taakse metsikköön..... No mutta hauskaa oli ja palkinnoksi oli PINKKI matkaradio. Nyt Jaanalla on niitä kaksi.

Ja sitte taas saunottiin ja saunotettiin kouluttajia ja sammuttiin ennen aikojamme happimyrkytyksen kourissa.  Sunnuntaiaamu alkoi Riikan vetämällä temppukoululla. (ohjelmassa luki koiratanssi, mutta minä kun en tanssi - saati koirani) ja nyt testattiin niitä kotiläksyjen opetteluja. Tauno osasi kaiken, minä en vaan tiennyt millä käskysanoilla  ja Miinakin melkein. Oli kontaktia, pujottelua, peruutusta, ryömimistä, laatikkoleikkejä jne... Tässä vanhempi ratsastaja Laura näyttää lisättyä ravia Hulin kanssa:

Sitten sinne laatikkoon... Pikkuisen pitkänmalliset mäyräkoiralansut oli ihmeissään kun piti siirtää takajalkaansa... Ensin Miina venyttää joutsenkaulaansa. Mitäpä koiraparka ei tekisi ruokansa eteen.

 

Lamppu syttyy ja taas kaikki kiljuu!!!!! 

Temppukierroksen jälkeen oli kahvitauko ja EIIIIIIKÄ, taas kilpailu!!! Nyt piti tehdä oma koreografia, jossa liikkeestä toiseen siirtyminen tapahtuu saumattomasti. HUOM! Saumattomasti. No vähän painetta kehiin niin tulostahan alkaa syntyä. (???) Voi viudet että suomen uppopallomaajoukkue olis ollut kateellinen meidän esityksille!

Ja eikun lounaan jälkeinen lennokas lajinvaihto ja Johannan TOKO-treeniin. Valitettavasti kello kävi turhan nopeasti ja estehyppy jäi ainoaksi tokoiluksi.

No vähän pakko veivaaveivaa taas ilmakitaraa... Ja lupasinhan mä osallistua niihin koiratans--temppukilpailuihin moshausnumerolla! Tästä on hyvä lähteä!

Ja vielä yksi Taunonkin tyylinäyte esteellä:

ISO KIITOS KAIKILLE, JÄRJESTÄJÄLLE, KOULUTTAJILLE JA KOULUTETTAVILLE HIENOSTA VIIKONLOPUSTA! NYT ON TAAS TREENIMOTIVAATIOT KORKEALLA JA TOUKOKUUN LOPUSSA ON SEURAAVA LEIRI. NÄHDÄÄN!!!