Kävimme koko poppoolla Pehkosen Sarin (kennel Jusard's, malinois) tottisleirillä. Kaksi päivää tuli taas oppia sisään joka lävestä! Leiri oli bertsujen SM-tokojoukkueen täsmäkoulu, mutta saimme peruutuspaikkoja lansuille ja Ruutille, joten leirillä oli meidän lisäksi myös viime syksyn pentusista Tyrni ja Kivi. Sarin tyyli sopii hyvin meille ja saimme leiriltä todella paljon vinkkejä ja oppia. Ja tulihan testattua koirien tasokin talven jäljiltä. Tankki on talviunessa, Tauno aivan liekeissä ja Ruuti lähes valmis BH-kokeeseen. Näillä jatketaan pari viikkoa kunnes vuorostaan Jenny (kennel Aika Paha, malinois) tulee pitämään jättiläisille palveluskoira-aiheista tottiskoulua :D On meillä hyvät koutsit, ei voi muuta sanoa.

Sitte meitsiin, ihan ilman minkäänlaista koutsia ja omilla ohjelmavirityksillä pokkasin eilen tämmöset:

metallit-normal.jpg

Aamulla seiskalta startti Tampereelle, klo 8.30 puntariin joka näytti 58,4kg (olis pitänyt pudottaa sotilaspenkin takia 56,5 kiloon, muttei huvittanut eli tuo on nyt hiukka keventyneenä sellane normi aamupaino. Kuukausi sitten paino oli reilusti yli 60, keventyminen ei mun mielestä oo vaikuttanu ainakaan paljoa voimatasoon.). Olin ilmottautunut sarjaan 63kg, johon siis heittämällä mahduin. Säännöt mestaruuskisoissa ovat samat kuin ipf klassisen voimanoston säännöt. Sarjassa ei ollut muita, eli tuloksella varmistuisi mestaruus.

Ekana kyykky, otin pikalämmöt (inhoan lämmittelyjä!) ja ykköset 70 ja 80 kilolla ilman vyötä (inhoan vyötä!) ja ekaan nostoon tilasin 90kg, eli sellanen treenisarjapaino, mikä varppina tulee ylös. Tulihan se, 3-0 hyväksytysti. Tokaan kymppi lisää, teknisesti heikko suoritus, kippasi hiukan eteen ja tuntui toooosi raskaalta. Hyväksytty 3-0. Koska satku tuntui niin raskaalta ni otin vaan vitosen lisää ja sovittiin pikku-Hessun kanssa, että hän huutaa mut ylös jo vaakatasosta ja otetaan riski tuomareitten kanssa. Näin tehtiin ja hylsy tuli 1-2 :( No, ei se mitään, 105 kg nousi ylös todella helposti, koska asento oli ok, joten voimaa on kun tekniikka vaan kestää! Kyykystä siis 100 kg. Tulos on ennätykseni, jonka ekan kerran olen nostanut kisoissa jo 2009.

No seuraavaksi penkki. Voi surku, mikä hemmetti siinä on kun se ei perkele kule! Lapojen seutu on ollu pitkään jumissa, mutta se on vaan huono selitys heikkoudelle. Ihan sama treenaan tai en treenaa, penkkimaksimi ei vaan parane. No, ekaan varma 55kg ja tokaan 60kg, joka tuli helposti ylös. Kolmanteen 65kg ja siihen se samperi jäi keikkumaan 10 cm rinnan päälle, kun siinä kohdassa tulee seinä vastaan ja voimat loppuu. Eli penkistä 60 kg. AARRGGHHH!

Ja kilpailuhan vasta alkaa kun tanko lasketaan lattialle - eli vikana maastanosto. Mun lemppari. Ekaan helppo 120kg ja sillä varmistui mestaruus. Tokaan 130 kg, sekin ylös suht köykäsesti. Tällä sivusin vanhaa enkkaani Kolmanteen tilasin 135kg ja mietin, että vieläköhän lataus riittää, vai joko on pääkoppa sitä mieltä, että riittää kun yhteistulosennätys meni jo rikki! Mutta hei, en alkanu ees nauramaan tangon päällä, vaan perkkeles wäänsin sen ylös sisulla ja varmaan vähän voimallakin :) Maasta tulokseksi siis 135kg, joka on mun uus enkka ja samalla kirjotettiin yhteistulokseksi 295 kg, joka myöskin oma enkka!!!!!!!!!! Reilu viikon päästä ois seuraavat kisat, saas nähdä pysyykö voimat - jos pysyy niin tavoitteena (no joo ensisijaisesti tietenkin tulos, joka ylittää seuraavien SM-kisojen karsintarajat) on rikkoa yhteistulos 300kg.

Voimanostokisojen huikein suoritus Niinalla - jumaliste se nainen veti raakana 200 kg maasta!!!!!!!!!!! Ja teki sarjaan 84 kg yhteistuloksen 400 kg. On se kova :)

No sit voimanostokisan jälkeen muutaman tunnin tauko ja illalla vielä sotilaspenkin mestaruuskisa. Koska en viittiny sitä painoo pudottaa, niin en odottanu minkäänlaista tulostakaan. 40 kg:lla vemputin ja saldoksi vaatimattomat 23. Sillä kuitenkin tänä vuonna hopeaa ja mestaruuskisoissahan vain sijoituksella on lopulta merkitystä... Ykkönen huikealla tuloksella Annastiina, 50 toistoa!!!!! Kolmonen sai myös 23, mutta minulla oli suurempi erotus niin siksi olin "parempi".

Onnittelut kaikille osallistujille ja kiitos kivasta kilpailupäivästä!!!! Toivottavasti nähdään ensi vuonna samoissa merkeissä :)