Onneksi vepeleiri on vaan kerran vuodessa, eikä kestä kuin yhden viikonlopun!

Perjantaina reissattiin puolen Suomen halki, mukana oli Joensuun satakieli Laura sekä Miina ja poikansa Huli. Leiri alkoi tuttuun tapaan kokeella, joka meni tuttuun tapaan aivan penkin alle!! Paitsi Huli sai AVO3, jotain lohtua... Miina ui ekassa liikkeessä veneen takaa ohi ja mulla nousi hatutuskäyrä niin korkealle ettei ole ennen ollut. Meinaan ei ollut minun eikä koiran vika, vaan... ympäristötekijöiden. PRKL! No kiipesin sitten sinne halavatun harjun katolle jupisemaan itsekseni ja ajattelin, että annan koiralle mahdollisuuden vientiin, mutta sen jälkeen keskeytän kokeen. No, eihän Miina vienyt. Niin vaisu se ei ole koskaan vielä ollut... en vissiin taaskaan ansainnut oscaria näyttelijän taidoistani. Miinapa ei mene halpaan vaikka kuinka yritän esittää iloista. No, tässäpä tuli testattua miltä keskeyttäminen tuntuu (ei se niin vaikeaa ollutkaan, vaikka tuntuu vähän "epäurheilijamaiselta") ja jatkossa aion kyllä noudattaa viisasta neuvoa, että koe loppuu siihen kun vienti menee pärsiilleen.

Lauantaiaamuna alkoi sitten varsinainen leiri. Luenon aiheena oli "minäkö vepekokeeseen". No juu, mehän mennään kyllä vaikkei mitään osattaiskaan! Sehän on yksi landseerin omistamisen hieno puoli, että voi viedä vepekoepaikan joltain pk-rotuiselta koiralla joka ei edes osaa uida... vaimitenseoli =D
Rastit oli ihan jees, tehtiin vientiä Miinan kanssa parilla rastilla ja kerran se sai hakea hukkuvan, pari kertaa veneenhaku. Enpä viitsi ns varmoja liikkeitä hirveesti turhaan hinkata, ne toimii oikeestaan enemmänkin palkkana koiralle, varsinkin hukkuva. Ei Miinalla ole mitään ongelmia liikkeiden suorittamisessa, odotan innolla sitä päivää kun vienti kokeessa onnistuu. Leirillä vientiä treenattiin kahdella erilaisella harjoituksella viikko sitten opitun mukaisesti, luovutusharjoituksia sekä odottamisharjoituksia. Odottamisharjoitus varsinkin onnistui todella hyvin, Miina oikein nauliutui tuijottamaan venettä poijulla, vaikka tilanne oli täysin jäissä kunnes kouluttaja ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen päästi meidät suoritukseen. YES! 

Ensi viikonloppuna on Taunon ja Miinan treenit ja kouluttajaksi tulee silloin Bettina S. ja saas nähdä onko meillä silloin helikopterikin harjoituksissa ;)

Tässä kuvassa mukaan päässyt osa PINKKItiimiä
: