Sijoituksessa ollut saksanvahvistus Taisto vom Deistertal on lopetettu nopeasti vakavaksi kehittyneen spondyloosin takia. Myös Taiston toinen poika lopetettiin samasta syystä. Landseereilla on luvattoman paljon nuoruusiän (perinnöllistä!?) spondyloosia, joka pahenee nopeaa tahtia ja rampauttaa koiran parhaassa iässään. Toivottavasti jalostukselliset keinot tehoavat ongelmaan, monipuoliseksi harrastuskoiraksi spondyloosilandseerista ei valitettavasti ole. Omat kasvatusajatukset ovat mm. tästä syystä tauolla. Kotisivutkin irtisanoin kun ei ole tullut päiviteltyä. Siellä olleet pentueideni terveystiedot ovat kyllä visusti tallessa jos jotakuta kiinnostaa, kysyä saa!

Labukkavahvistusta ei sitten syntynytkään! No, ajatus saa hautua lisää. Ruuti ei ole osoittanut minkäänlaisia vanhuuden merkkejä, joten siitä riittänee metsäkaveriksi toivottavasti vielä pitkään. Ja onhan se niin, että kolmen koiran kanssa lenkkeily käy jo työstä - kaksi menee vähän niinkuin vasemmalla kädellä.

Lenkkeilyä käytiinkin harrastamassa oikein urakalla tyttöjen kanssa Lapissa. Parin viikon loma tunturin kupeessa, paljon patikkaa, hiihtoa ja lumikenkäilyä. Karvaturrit saivat tänäkin vuonna siten nähdä lunta :D Kotiin tullessa täällä alkoi juuri kesä, nytkin on jotain 20 lämmintä ja aurinko paistaa.

Oikein ihanaa kesää kaikille!!!