No nyt on sitte harjooteltu ja tehty keväälle tavoitteet. Mä tartten toisen kalenterin, että saan mahtumaan omat ja koirien treenit kun ei vieläkään ole varaa lopettaa duunia :D

Viime sunnuntaina oltiin siis Koskensalon taistelutahdon kehittämisseminaarissa. Minä sain hyviä eväitä toteutettavaksi Tankin kanssa, sillä kun ei suurensuuri saalisvietti ole, mutta taistelutahtoa löytyy kun sitä vaan alkaa vahvistaa oikeilla tavoilla. Mirtillon Ilmaveivi Raanlundi "Dille" pääsi harjoituskoiraksi ja sai mojovan vinkkipaketin kotiin viemisiksi. Nyt on talven aikana hyvä opetella rauhallinen puruote ja ensi kesänä siirtää oppi vepeen. Voittajaluokassa kun esineen irrottamisesta seuraa pisteiden nollaus, niin sinne on ihan turha mennä mälväävän koiran kanssa ykköstuloksista haaveilemaan. Tässä kuva Dillestä taisteluleikissä:

MK1-normal.jpg

Eilen meillä oli sitten Pinkkitiimin omat tottistreenit Marko Koskensalon johdolla. Paikalle pääsi kahdeksan koirakkoa ja koko iltapäivä pimeän tuloon saakka saatiin taas oppia silmät suut täyteen! Loppuhuipennuksena nähtiin hyvän koiran purutreenit ja purujen jälkeen Marko avasi treenin meille lajia tuntemattomille selkein sanoin. Opimme taas lisää koirien viettialueista, aggression hyödyntämisestä, pakotteista, erilaisten koirien erilaisista treenirytmeistä ja palkkauksesta jne jne... :D  Treeneissä leikittiin paljon ja opeteltiin teknisesti oikeanlaista suorittamista. Vaatimus on justiinsa, eikä vähän sinne päin. Vireystila pitkän odotuksen jälkeen ikuisuusongelma, siihenkään ei auta taikatemppu vaan koulutus. Aktiivisuus - passiivisuus - aktiivisuus. Todettiin, että Tankille toimii toistaiseksi edelleen parhaiten ruokapalkka ja haukuttaminen. Haukuttamalla saan sen virettä nostettua myös hetsaamatta. Talven aikana tavoitteena herätellä taistelutahto siihen hanttiin, että ensi kesänä pystyisi leikillä palkkaamaan vepessä. Aika näyttää... :)  Tässä Tankin seuruuta, jos en muuta, niin ainakin hyvän kontaktin olen sille onnistunut opettamaan edellistalven paikallaanseuruuläksyllä.

MK26-normal.jpg