...uskon nyt että voi. En ollut ehtinyt ymmärtää, saati surra, Vallun ja Miinankaan poismenoa kun marraskuu vei vielä kolmannenkin läheisen. Siskolleni niin rakas Juhis kuoli liikenneonnettomuudessa viikkoa ennen 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Jos joku on väärin, niin tämä. Alkushokin jälkeen olo on turta ja tyhjä. Sairastuin johonkin kummalliseen kuumesärkytautiin, varmaankin elimistön huiman stressitason takia. Olen ihan varma, että suruun voi kuolla jos antaa periksi. Itse aion kyllä toipua tästäkin marraskuusta ennemmin tai myöhemmin. Tiedän, että myös rakas siskoni on niin vahva, että selviytymisen hetki koittaa.

Miinan uurna haettiin kotiin ja se odottaa takan reunalla lopullista sijoituspaikkaa. Toivon, että Miinan sielu olisi jollain tavalla siirtynyt pikkuiseen tyttärentyttäreensä Tankkiin. Tankki on ihanan reipas. Se on pentueen huonoryhtisin, vähän sellainen notkoselkäinen mäyrismalli. Sen verran arveluttava kokonaisuus, että en kehdannut sitä kenellekään myydä. Meille ulkonäöllä ei ole mitään väliä, luonne on paljon tärkeämpi ja tahtoahan tytöstä löytyy! Tankin kanssa on treenattu perusasentoa ja siitä maahanmenoa, luoksetuloa, pallon kanssa leikkimistä ja esineiden kantamista. Päivittäisiä parin minuutin tottistreenejä sekä leikin varjolla toteutettuja oppimistuokioita lenkillä tai milloin missäkin. Tankki tulee hienosti juttuun muiden meidän koiruuksien kanssa ja isommat ovat myös hyvin lämpimästi suhtautuneet junioriin. Taunokin, joka ei pennuista niin välitä. Tauno on itse asiassa suorastaan riemuissaan kun pääsee Tankin kanssa metsään, tottahan sekin Miinaa jollain tavalla kaipaa ja on tyytyväinen kun saa samanmoista seuraa.

Talvi tuli jokseenkin kertaheitolla. Vesi oli todella korkealla järven jäätyessä, saas nähdä mitä ongelmia se tuo tullessaan esimerkiksi tuon venevajan suhteen. Tulevana kesänä on taas muutamia yhdistyksen omia vepekokeita ja parissa talkoillaan PiNkkitiimin kanssa. Mullahan ei oikeastaan ole vepekoekoiraa ensi kesälle, joten panostan vain hauskanpitoon treeneissä. Polvi on ollut pitkään suht juoksukunnossa ja vallitseva tilannehan tarkoittaa sitä, että ensi kesänä ykköslajina on pitkästä aikaa futis!!! (sikälimikäli en taas loukkaa jotain raajaa talven säbägeimeissä...)

Hyvää itsenäisyyspäivää!