...tulee olemaan seuraavakin koirani! Kaikki mielen vieressä käyneet ajatuksenvarjot rodun vaihtamisesta saavat painua toistaiseksi unholaan, koska Landseeryhdistyksen kevätkokous päätti, että rodulle haetaan palveluskoirakoeoikeudet v. 2016 alkaen! En usko oikeuksien myöntämiselle olevan mitään estettä, koska rotu on (teoriassa) pk-lajeihin kykenevä. Oikeuksien myötä monelle lansuaktiiville aukeaa treenipaikka esim. hakuporukoihin ja sitä myöten pääsee harrastamaan ihan oikeasti ja kokeisiin mittaamaan osaamistasoaan. Landseer on niin mahottoman monipuolinen rotu, että on kyllä tämän lajilaajennuksen ansainnut :)

Kevätkokouksessa jaettiin myös palkintoja edellisvuonna ansioituneille. Olen niiiiiiin onnellinen kun olen löytänyt Mirtillonilaisille ihania aktiivisia koteja. Toiset enemmän ja toiset vähemmän aktiivisia, kaikki yhtä tärkeitä ja on muuten aivan mahtavaa että on olemassa ATK ja silloin kun ei ole SYNTAX ERROR niin naamakirjassa vaihdetaan kuulumisia ja kuvia päivittäin <3

Tässä yhdistyksen palkitsemat v. 2014 ansioituneet (vain kolme parasta kussakin kategoriassa on julkaistu toistaiseksi):

VUODEN VEPETULOKAS 1. Mirtillon Rantojen Turvamiäs "Turva"
VUODEN HARRASTELANDSEER 1. Mirtillon Into Rantajellona "Jorma"
VUODEN HARRASTELANDSEER 3. Mirtillon Ilmaveivi Raanlundi "Dille"

Lisäksi Pinkkitiimiimme kuuluva "Unna" (Schemeta's Enaide) sai tittelit: Vuoden vepelandseer, vuoden tokolandseer ja vuoden harrastelandseer 2.

Viikon päästä juhlitaan kunnolla kaikkia näitä yllämainittuja asioita ja harjoitellaan mm. rauniohakua, tottista ja pelto- sekä metsäjälkeä kaakonkulmalla. On Pinkkitiimin kevätleirin aika!!!! Valitettavasti itse joudun osallistumaan juuri nyt ja tällaisellä hetkellä sen neiti wääränrotuisen kanssa kun Tankki ei äitiydeltään kuulemma ehdi ketään raunioihin kadonnutta etsimään :D

Macho Fantastico kasvaa paksusti ja voi hyvin. Ikää äijällä huikeat kaksi viikkoa!