Hupsista, koko kesäkuu on jäänyt kirjoittelematta... No koitetaan jotain muistella. Ensinnäkin voi RUSAKKO, pari päivää tuon edellisen kirjoituksen jälkeen mulla murtui varvas. Se on kahdesti murtunut jo uudestaan kun en (tietenkään...) tajunnut, että ei luu juosten luudu. Tässä on sitten jäänyt pelit pelaamatta ja koirat juoksuttamatta jo monta viikkoa. Onneksi on ollut tota viihdepuolen ohjelmaa yllin kyllin niin ei ole päässyt pää totaalisesti hajoamaan.

Lammin vepekokeeseen osallistui meidän koirista lopulta vain Tauno, Taunolla on ihan oma ranta kymmenen metriä sivuun meidän muiden rannasta, joten se ei kokeessakaan saanut 3-tulosta ohitusten takia. Todennäköisesti tämän aiheuttaa se syksyinen selkävamma, jonka seurauksena takajalkojen sivuttaishermotus on vähän hakusessa. Se ei varmaankaan pysty potkimaan takajaloilla sivusuuntaan ainakaan kovin voimallisesti. Mutta urhoollisesti vaari vepeilee, aina aivan liekeissä. Mun niin kertakaikkinen liikutuksen aihe ja elämäni suurin Landseer.

Muutoin PiNkkitiimillä meni Lammin koe ihan putkeen, Unnalle AVO1, Jormalle ALO1, Martta vei - muusta virheestä AVO3, Hulille AVO3, Turva JUN1, Dille ALO3. Huippu kisakauden avaus meikäläisiltä ja jatkoahan seurasi rotumestiksissä, joissa PiNkit putsasivat pöydän, eli voittivat jokaisen luokan mestaruuden!!!! Unnalle AVO1 - siirto VOI. Jormalle ALO1 - siirto AVO, Turvalle JUN1. Loistavaa!! Rotumestisviikonloppuna minä olin töissä, mutta sillä aikaa tapahtui ihmeitä: luottohandlerit roudas koirat näyttelyyn :D Tankki oli ERI JUK1, Huli EH AVK1 ja Tankin siskot Rilla&Piri saivat molemmat JUN H. Sunnuntaina Ruuti kävi pokkaamassa ROP ja SERT. Eikä siinä vielä kaikki: kasvattajaluokkakin oli ilmoitettu!!!!!!! Toki sitä ei sitten esitetty, mutta hei haloo, maailmankirjat ON sekaisin.

Viime viikonloppuna meillä oli ensimmäinen OBEYWATCH-leiri ;) siis tottista ja vepeä koko viikonloppu luotto-ohjaaja Jennyn kanssa. Ruutin kanssahan meillä oli kotiläksynä harjoitella sitä paikallaan seuraamista ja läksy oli onnistunut, nyt otettiin jo paljon askelia ja Ruutin on ihan <3 täpöllä mukana. Intensiivinen kontaktihalu saa sen tekemään tehokkaasti kaikki muutkin opetettavat liikkeet ja koska ihannoin korkeassa vietissä tapahtuvaa seuraamista niin oikeaan suuntaan olemme matkalla. Mun melkein-malinois :) Vielä kun saadaan ne magneettipallot niin voidaan alkaa maailmanvalloitus... Ruutin vepeilyssä on ollut ongelmana veneenhaku, se on laskenut irti köydestä kun tulee liikaa vetoa. Noooh, yllättäen Jennyltä saatiin tähänkin ratkaisu ja nyt Ruuti vetää veneen vaikka puuhun kun köyden päässä onkin sen lempparipallo. Pikkuhiljaa pallo häivytetään pois köysileikin jne. avulla. Ehkä ens kesänä soveen... :D

Tankki. Voihan Tankki! Tankki oli viikonlopun tehoseurannassa, koska kukaanhan ei tiedä, että mikä hemmetin otus se lopulta onkaan. Kaunismieli. Se teki kivasti tottista ja tarjoaa perusasentoa. MUTTA mun aktiivisuus saa sen vaipumaan passiivisuuteen ja nyt kaikki onkin käännetty päälaelleen. Tankin pitää tarjota. Jääkausi, maltilliset kehut, ruuasta kilpailu jne... Tankki on koira, joka ei koe asioita. Tavallaan autistinen. Itsenäinen. Sen vakaa hermorakenne peittää alleen matalan vietin, niin sille kaikki on ihan ok. Mikään ei hetkauta, ei hyvässä eikä pahassa. Se oppii asioita kyllä kun ne osataan sille opettaa. Se ei hätäänny jos menen pois, se oli koko päivän veperannassa puussa kiinni ja se oli sille ihan ok. Vasta kun kaikki ihmiset menivät veneellä pois rannasta, sillä syttyi pikku hehku: Joo, voishan tuonne järvellekin uida. Tosin ei tullut mun luo, vaan Jennyn, jota ilmeisesti viikonlopun jälkeen piti ainoana hyvänä tyyppinä :D Varsin mielenkiintoinen tapaus siis!! Olen oikeastaan ihan täpinöissä, Tankissa on niin paljon hyvää, että jos saan sille kaivettua viettiä esiin niin siinäpä mulla on huippukoira.

Parin viikon päästä vepeleireillään seuraavan kerran, sitä ennen vähän hakutreenejä ja ainakin yksi kerta vepeä. Ja haukkuharjoituksia :)