Vepeleirin jälkeen seuraavat treenit olivat omassa rannassa. Ensin ihmeteltiin Bettinan pelastusoppeja ja pelkällä laumavietillä toimimista (ei ollut meidän juttu, mutta erittäin mielenkiintoista ja siitä iso kiitos!!) ja illalla sitten vedettiin muutaman koiran normi vepetreeni ja seuraavana päivänä jatkettiin. Miinalle tehtiin viennin luovutusharjoituksia niin, että vastaanottaja oli selin rantaan ja lopuksi myös vene käännettiin keula ulapalle päin. Kaikenlaisilla esineillä. No kyllähän se reeneissä toimii. Ja mitäs luovutuksista kun ei se pirskattilainen VIE kokeessa!!?? Kävin Miinan kanssa tekemässä siis taas vain yhden liikkeen kokeen, tällä kertaa Raaseporissa (voi veljet miten hienot puitteet vepeilyyn!!), ja eiku autoon mököttämään. Miina saa nyt huilia koerintamalta ensi kesään, mulla ei oma polla enää kestä näitä keskeyttämisiä kun ei ne nyt ihan kivojakaan ole. Olispa vienti se vika liike....... Hauska huomio, olen koskaanikinämilloinkaan keskeyttänyt kokeen kolme kertaa. Kerran ukkosen takia ja kaksi kertaa viennin takia. Joka ikisellä kerralla tuomarina on ollut Pasi THUNDERfelt, melkoinen pahanilmanlintu siis ;)

Ruuti -the wääränrotuisen- kanssa tehtiin tiätty veneestä hyppyä, sen nyt voi roudata vaikka maan ääriin niin kyllä saukko äipän luo rantaan ui. Kokeiltiin myös eka kertaa vientiä ihan niinku rannasta veneelle, ensin pari kertaa silleen, että heitin damin veteen, josta noukki ja vei ja sitte vaan dami rannassa suuhun ja menoX! Ihunen Ruuti! 
No, kas kas,  ahneus palautti maan pinnalle seuraavalla kierroksella. Ensin kevyt lesoilu, että kattokaa nyt, kyllä muut osaa paitsi lansut, oottakaas vaan kun hommaan sen malinoisin - - - sitte dami suuhun ja - - ööööö. PRKL, ei se vienytkään =D

 

Tauno-vaarille tehtiin reenilöissä parit vahvisteet veneestä hyppyä ja joku yks taikka kaks vientiä. Taunolle vienti ei ole mitenkään varma vielä, joten siltä ei sitä niin säälimättömästi vaadita kuin Miinalta. Tauno sai siis viemättömyydestä huolimatta jatkaa Raaseporissa koetta ja olikin lopulta AVO-luokan paras koira, tuloksena hieno AVO3! Myös Taunon kisat on tältä kesältä käyty, treenejä toki vielä muutamia. Tauno on ihana kun se on kokeissa aivan liekeissä !! Oli kyllä kisakuskikin aivan liekeissä kun otti ekassa liikkeessä varaslähdön - ei odottanut tuomarin lupaa vaan lähetti koiran liitoon heti kun venetuomari nosti kätensä =D

 

Urpo reenaili vähän kaikkea ja kyllähän se silleen niinku osaa ja nythän se on vissiin pakko lähtee viivalle kun poikansa latas sellaset pisteet Raaseporin kokeessa tauluun, että kuittaamaanhan se on mentävä!! Vai onko se tässä tapauksessa vaan ilo ja kunnia todeta, että pojasta polvi paranee... ;) No, anyway, jos meillä tänä kesänä vielä kokeissa starttaillaan niin nyt se on sit Uppiksen vuoro ja itellekin ihana alokasluokan höpöhöpöstartti ilman paineita. Hermolomaa koko poppoolle!

 

Parin viikon päästä on oman poppoon vika vepeleiri tältä kesältä ja sittenhän myö siirrytään synkkiin metsiin hakemaan ukkoi ja akkoi. Kyllä syksykin on vaan niin pirskuleen mukavaa aikaa!!